Alexander Karlsson - Pappa, webbutvecklare och amatörfotograf

 

Blogg

[flickr-gallery tags=”katrineholmsveckan” per_page=”8″ per_row=”2″ page=”1″ alignclass=”right”]

Tre dagar på den sista semesterveckan avverkades i Katrineholm hos Katrins släkt. Det var Katrineholmsveckan samma vecka, enda gången folk är ute i Katrineholm fick jag höra, undefär samma sak som Mönsterås och bluesfestivalen.

På tisdagen var det KK-joggen, där bland annat Emma, Daniel och Tomas sprang. Galet mycket folk och riktigt skönt väder.

På onsdagen åkte vi till Lager 157 i Hälleforsnäs utanför Flen, en outlet som har väldigt mycket kläder men främst jeans. Där spenderades det ett par tusenlappar, välbehövligt. Senare åkte vi till Katrins farmor där vi som vanligt fick mängder med mat, innan vi åkte in för att se MC-kortegen. Det hade samlats en hel del cyklar i stan den kvällen.

Nu har man avslutat semestern och idag var det åter dags för jobb, det gick faktiskt bättre än vad jag hade trott. Jag klarade av att vända tillbaka dygnet, bra Alexander!

» Bilder från Katrineholmsveckan

Norge och 300 mil senare

10 augusti, 2010

[flickr-gallery tags=”Norge” page=”1″ per_page=”12″ per_row=”2″ alignclass=”right”]

Det blev inte riktigt 400 utan snarare 300 mil genom Sverige och Norge. Vi började som jag nämt i tidigare inlägg i Göteborg för att se P!nk. Hon är inte någon favorit i mina ögon, men vilken energi och vilken show hon fixade inför 31 000 personer på Ullevi.

På söndagsmorgonen åkte vi uppåt, genom Oslo och tvärs över Norge för att ta oss så nära Stavanger och Predikstolen som möjligt innan det började bli mörkt. Vi stannade ca 10 mil norr om Predikstolen i en by som hette Sand.

På morgonen därefter tog vi oss ganska enkelt ner till Predikstolen, och döm av vår förvåning när vi fick reda på att det var två (2) timmars vandring till utkiksplatsen. Med endast en flaska vatten var började vi vandra sakta uppåt i tron att det kan inte vara så farligt jobbigt. Oj vad fel vi hade, det var mycket jobbig och påfrestande terräng i form av stenbumlingar att hoppa och klättra på, dessutom var det ständigt uppför.

Men såhär i efterhand var det utan tvekan värt mödan, för vilken otrolig utsikt det var och vilken härlig känsla det var att stå och kolla ca 600 meter ner i en fjord med underbart turkost vatten.

När vi väl var nere vid bilen igen åt vi lite innan vi åkte vidare tillbaka uppåt för att ta oss norrut mot Stryn, Trollstigen och Geiranger.

Norges vägar är i väldigt bra skick, men det är mycket upp, ner, vänster, höger och man undrar hur dem ibland lyckats få till en väg över huvudtaget. Mångder med tunnlar och sex färjor krävdes för att vi skulle ta oss till svenska gränsen vid Storlien. Den längsta tunneln var ca 2,5mil lång.

Sista dagen innan vi åkte mot Katrineholm var vi även vid Tännforsen strax väster om Åre och även på Idre- och Nipfjället.

Kan verkligen rekommendera en resa till Norge, det är otroligt fint. Alla bilder hittar ni såklart under bilder.

Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8DInhandlade i förra veckan en fast 50mm-glugg, ett objektiv som sägs av många vara ett måste i kameraväskan. Efter lite testning är jag beredd att hålla med, trots att jag fortfarande inte hunnit med mer än kanske 40-50 bilder med det ännu.

Det är verkligen mycket objektiv för pengarna, väldigt skarpt från f/2.8 och uppåt. Enda nackdelen som jag hittills hittat är att det känns något plastigt, men som sagt, för 1300kr kan man inte begära mycket mer. Det presterar grymma bilder och det är huvudsaken.

Lägger upp två bilder från förra veckan som är tagna med det nya inköpet.

Alexander
Jag med gotlandsfärjan i bakgrunden på väg in i hamnen. Nikon d300, 50mm, 1/5000sek, f/2.8, ISO 100

Jordgubbar och glass
Jordgubbar och glass – En favorit. Nikon d300, 50mm, 1/80sek, f/2.8, ISO 800

Återkommer förmodligen med fler bilder från denna glugg!

Igår var det den årliga fotbollens dag här i Oskarshamn som arrangeras av IFK Oskarshamn. Ett jippo för både barn, ungdomar och vuxna. Jag var där för att kolla när IK Oskarshamn mötte bandylaget IF Stjärnan. Så här med facit i hand kunde jag gjort något roligare, men det var riktigt gutt i solen. Lite för skönt tror jag, solade nämligen in ett fint linne. Idag blir det åter gräsklippning för att senare åka ner mot Mönsterås för att umgås med bror som är på besök här hemma under några veckor.

Blommor
Tagen 5 juni 2010 – 200mm, 1/1600 sek, f5.6, ISO 1000