Alexander Karlsson - Pappa, webbutvecklare och amatörfotograf

 

Blogg

Ebba & Katrin

21 mars, 2014

För några veckor sedan gjordes ett försök att få med både Katrin och Ebba på kort, något som var lättare sagt än gjort.

Katrin & Ebba

I måndags förmiddag gick vi från tre till fyra familjemedlemmar i familjen Karlsson/Rundström. Ebba blev storasyster till en liten tjej.

_DSC5702 _DSC5715

Fotosession med Ebba

27 november, 2011

Har precis avslutat en liten fotosession med vår kära dotter Ebba. Använde mig utav en Nikon SB-600 och en Nikon SB-800 tillsammans med ett silver och ett halvtransparent paraply.

Ebba Ebba Ebba

Ebba

Min minneskortläsare gav upp härom dagen, så ni får hålla till godo en stund till, men det är ni vana vid nu. I fredags var det midsommar, vilket firades tillsammans med Jessica och Andreas i vår lilla kolonistuga där vi (läs Andreas) åt sill och potäter på dagen och obligatorisk grillning på kvällen. Lördagen spenderades inomhus då vädret var ömsom sol ömsom regn. Söndagen gjorde vi ett försök att få lite sol, men solen försvann bland molnen och vi åkte ner till Hammarglo för att hälsa på Ebbas farmor och farfar. I måndags gick jag på semester och oj vilken tajming med vädret! Idag ska Ebba iväg till havet en sväng med sin nya vän UV-tältet som införskaffades i måndags.

Här kommer lite bilder från midsommarhelgen.

Midsommarkansblommor En midsommarfin Ebba
Ebba med sin midsommarkrans

Solnedgång över Oskarshamn Solnedgång över Oskarshamn
Solnedgången över koloniområdet och en bild över Oskarshamns skärgård

Katrin vid Kvarviken Underbar natur i Hammarglo
Katrin vid Kvarviken

En av många hästar i Hammarglo Ebba kikar från vagnen

Smörblomma med Katrin som bakgrund
På söndagseftermiddagen tog vi en tur i naturen hos Ebbas farmor och farfar.

Katrin och Ebba på upptäcktsfärd
Katrin och Ebba på upptäcktsfärd.

En händelserik vecka!

17 juni, 2011

Snart har den här veckan nått sitt slut och vi har haft något att göra varenda dag. Det är roligt när det händer lite.

I måndags var vi hos läkaren med Ebba för ytterligare en hörselkontroll, vilken hon klarade galant, fyra minuter tog besöket och nu är båda hennes öron godkända.

Efteråt gick vi in till köket och hälsade på mina jobbarkompisar en sväng.
Sen åkte vi vidare hem med ett litet stopp på Norra skolan för att hälsa på mina jobbarkompisar där.

På tisdagen var det dags för ett BVC-besök med vägning och mätning av lilltjejen. Nu väger hon 4570g och mäter 53cm. Hon växer med andra ord på väldigt bra! Efteråt åkte vi ut en sväng till morfar, som hade fullt upp med mosters bil. Men lite gos hanns med innan han skulle börja jobba.

Onsdagen kom och jag, Ebba, moster Jessica och mormor bestämde oss för att ta en tripp till Norrköping och hälsa på Ebbas gammelmorfar. Ebba sov sig igenom den två timmar långa bilresan innan vi var framme. Hos min morfar vart vi bjudna på mat nere i restaurangen där han bor. Sen vart det fika uppe i morfars lägenhet. Min moster Gugge kom också förbi en sväng och hälsade och hade med sig jättefina kläder till Ebba, tack!
Jesse fick agera fotograf när vi tog kort på oss fyra generationer.
Sen var det dags för ännu en två timmars bilresa hem, som även denna gång tjejen sov sig igenom.

Igår fick vi besök av bästa Charlotte och söta Lovisa. Tack för det jättefina scrapbookalbum vi fick, som snart ska fyllas med kort, och leksaken till Ebba!
Vi tog med oss fika och gick bort till lekparken här hemma en sväng.
Hade en jättemysig dag med mycket prat, som det brukar bli när vi två träffas.

Idag är det Fredag och Ebba och jag har hittills haft en riktig sovdag, vi vart väckta av pappa Alexander som kom hem på lunch vid tolvtiden, för jag hade lovat att stå med lunch färdig. Men så vart tyvärr inte fallet.
Efter Ebbas lunch tänkte jag passa på att bada lilltrollet och gick för att förbereda badet men när jag skulle hämta henne så hade hon somnat igen.
Men nu har hon fått sig sitt bad och kläder på sig, så nu är det bara min tur kvar att göras iordning.

Kvällen ska jag spendera hos Ann som har födelsedagsmys, så Alexander och Ebba får börja fredagsmyset utan mig, vilket jag vet kommer gå kanon! Så nu försöker jag hålla henne vaken så hon kan va lugn hos pappa ikväll, som hon tydligen höll uppe halva natten.

// Katrin

_DSC5847
En skrattande Ebba i sömnen.

_DSC5863
Lilla sötungen!

_DSC5882
Första kortet på hela familjen. (Som även var med i dagens tidning.)

_DSC5932
Jag, mamma, Ebba och hennes gammelmorfar.

Livet just nu är bara underbart!
Och underbarare kommer det att bli om två veckor, då pappa Alexander kommer vara hemma med oss i åtta hela veckor! Som vi längtar!

Dagarna består mest av mat, sova och massa mys.
Vi har fått världens bästa lilla tjej, som gör att vårat “nya” liv flyter på på det bästa sätt man kan tänka sig.
Hon säger till när det är dags för mat med ett litet gny och ett gny efter maten betyder oftast att blöjan är full. Fixar man till dom två sakerna så är lilla damen nöjd och antingen somnar eller ligger snällt och kollar in vad som händer runt om.

I natt var det andra gången hon sov hela natten utan att vakna för mat. Istället väckte jag henne vid fem för mat, sen somnade vi om till halv nio. I vanliga fall brukar nätterna bestå av en måltid runt tre-tiden och sen vakna för frukost runt sex-tiden. Så våran tjej har förstått att på natten sover man. Vilket är helt underbart!

Idag tog vi oss en tripp till Kalmar och hämtade sittdelen till vagnen och gick igenom nästan hela Kalmar och inhandlade lite kläder till oss.
Vi köpte mat från Thaivagnen utanför Citygross (vilken jag starkt kan rekommendera för den som gillar thaimat) och åkte till slottsparken och käkade.
Lilla Ebba sov som en stock hela trippen med ett litet avbrott för mat och blöjbyte!

Med andra ord så lever vi i stort sett som vi gjorde innan, förutom att livet har nu fått en större betydelse tack vare Ebba!

Ebba kollar in omvärlden.
Ebba kollar in omvärlden.

Två små söta fossingarMys med moster Jesse.
Två små söta fossingar och mys med moster Jesse.

Ebba sov gott i vår säng i morse.
Ebba sov gott i vår säng i morse.

Nu är Ebba hela en vecka och två dagar gammal och har uträttat sina absolut första äventyr. Den här veckan har vi mätt och vägt, varit hos familjerätten (för att Ebba ska få en pappa även på pappret) och även ett par besök på stan för att handla nya kläder. I morgon ska vi till Mönsterås och lyssna på blues på Mönsterås Blues & Roots-festivalen.

Dem här dagarna har varit helt fantastiska och vi älskar det!

_DSC4755
Katrin på väg hem från en grillkväl på Kolonin

_DSC4756
Ebba sover nöjt i vagnen

_DSC4763

_DSC4814

I gårkväll åkte vi hem från BB och väl hemma hälsade Ebbas farföräldrar, Jan-Ulf och Kerstin, på för att kika på nya tillskottet. Efter besöket var vi alla väldigt trötta och vi gick och la oss. Natten var relativt lugn med tre påfyllningar och ett blöjbyte.

Idag har vi varit på återbesök på BB för en grundlig undersökning av barnläkare, tagit PKU-test och även gjort en öronkontroll.

Väl hemma igen kom mormor Anki, moster Camilla och moster Jessica på besök och lite senare på kvällen även morfar Urban.

Nu är det snart dags för hela familjen att ta en välbehövlig vilostund.

Ebba på BB

Ebba på BB

Väldigt nöjd Katrin med lilla tösen

Boxaren Ebba

Ebba ca ett dygn gammal

Ebba här med presenten från pappas kollegor på Mindbite

Ebba här med presenten från pappas kollegor på Mindbite

Nöjd Ebba med nya filten

Lilla Ebba