Alexander Karlsson - Pappa, webbutvecklare och amatörfotograf

 

Blogg

Maja i studentmössaI fredags var det dags för Katrins syster att ta studenten från Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Traditionsenligt sprang studenterna ut till sina vänner och släkt för att bli gratulerade vid kikeboplanen för att sedan ta en promenad runt stan. Avslutningsvis tog de även några varv i bland annat släp, brandbil, militärbil, traktor och vagn.

Studentfirandet fortsatte sedan på vår koloni där det bjöds på grillspett och mycket gott att dricka. Kvällen slutade relativt tidigt, men det var nog ganska lagom då vi hade hållit igång sedan klockan 12.

Bilder från studenten hittar ni under bilder.

Det gick fort när väl värmen kom och oj vad allt växer och blommar. Kom i veckan fram till att jag nog väntade lite för länge med att klippa gräset på vår koloni. Jag kunde köra ca 15m innan det var dags att tömma uppsamlaren, vilket ledde till att det tog en bra stund att klippa alltsammans. Men såhär i efterhand blev resultat mycket bra.

Samtidigt som jag klippte gräset slog det mig att jag inte har lagt upp några bilder på kolonin, mer än på renoveringen av köket. Så jag lägger upp två bilder som jag tog i tisdags ute vid kolonin.

Jordgubbar på G 
Jordgubbslandet blommar för fullt, hoppas på många goa gubbar!

Koloni 
En hastig bild av vår trädgård, ni skymtar även stugan i bakgrunden.

Jag har även lagt upp lite nya bilder under bildsamlingen, kika gärna in där!

Då var det två veckor sedan vi påbörjade renoveringen av köket ute i kolonistugan. Efter förra helgens spacklande och målande tog vi en välbehövlig paus under veckan. Men i dag var det dags att täcka den vägg i köket som var väldigt ojämn och dålig. Vi hann även med att spackla alla skarvar så i morgon är det dags att slipa och måla väggen samt listerna. Gräsklippning är även den gjord, oj vilken gräsklippare vi har!

Har tagit lite bilder men det kommer fler under helgen. Ber om ursäkt för de dåliga bilderna, har tyvärr inget vidvinkelobjektiv.

Då har vi idag köpt en koloni här i Oskarshamn och även börjat renoveringen. Vi började med att riva ner de lösa tapeterna i köket, som ska målas om och fräschas upp en hel del. Det ska väldigt intressant att se vart detta slutar, då hela stugan verkar vara uppbyggd på masonitskivor. Det kommer att blir mycket spackling i veckan, men det är det värt.

Jag har tänkt att jag ska skriva om renoveringen och vad som händer i kolonin under våren och sommaren här på bloggen. Detta medför förhoppningsvis lite fler blogginlägg.

I morgon efter jobbet bär det direkt ner mot Mönsterås för att i Parkskolans Aula lyssna på en föreläsning av Mattias Klum (naturfotograf) och en föreläsning med Nanne Bergstrand (tränare för Kalmar FF). Ska bli väldigt intressant och vill också påpeka att Klum naturligtvis kör Nikon.

Bifogar även lite bilder från söndagens pravader i kolonin.