Alexander Karlsson - Pappa, webbutvecklare och amatörfotograf

 

Blogg

Kladdkaka, jordgubbar och grädde
Nikon d300, Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8 D – 1/40 sek, f/2.8, 50mm, ISO 1600

Kladdkaka är inte fel i den här sommarvärmen, hoppas bara den håller i sig till och under min semester också. Blir en helg i Göteborg till att börja med, och sedan en bilsemester i Norge där ca 400 mil ska avverkas. Jag har aldrig varit i Norge förutom på skidsemester till Trysil, så det ska verkligen bli en härlig upplevelse och en sjujäkla massa bilder ska det tas. Bilderna dyker förmodligen upp här på bloggen någon regning (för någon sådan lär man ju få) dag på semestern.

När Miljö- och hälsoskyddskontoret gjorde flygande kontroller i Halmstads kommun var det bara 9 av 70 pizzerior som blev godkända. En ganska skrämmande men ändå inte helt oväntat resultat.

På de pizzerior jag själv beställer ifrån ser man hela pizzabaksförförandet och på så vis ha lite större koll på vad som som görs med min stackars pizza. Men efter det här resultatet kommer man definitivt vara mer uppmärksam när man kommer in på en pizzeria.

Källa: Svenska dagbladet

Glad midsommar!

19 juni, 2009

Då var det redan dags för midsommarfirande, den här våren har gått skrämmande fort. I dag åker vi ner till Mönsterås för att äta gott och umgås och när afton blir till dag bär det av till Borgholm, där det bjuds på mycket bra kalas!

I söndags kom min bror och Malin hem från en 6 månader lång resa i Centralamerika och Kanada, skönt att ha dem hemma igen faktiskt. Snart flyttar dem ner till Malmö för att plugga, så då får man ändå inte träffa dem speciellt mycket tyvärr.

Detta var tänkt att bli en kort inlägg där jag önskar alla en glad midsommar så jag säger:

GLAD MIDSOMMAR!

I lördags var det äntligen dags för att skapa en smörgåstårta, oj så gott det är. Det blev en fyllning innehållandes gurka, rödlök, skinka, äpple, creme fraiche och citronmajonäs. Jag fick dock lugna mig att förtära den till söndagen då den blir mycket godare när den har fått stå och dra en dag. Men attans så god den blev.

Vi testade även att göra hallonsorbet vilket blev grymt gott. Något porös i konsistensen men det lär vi oss till nästa gång, för en nästa gång blir det definitivt.

Jag fick ett ryck i natt och beställde en ny bräda och nya kullager, min är faktiskt ganska sliten. Hoppas på att få hem den till onsdag.

Idag är det måndag och Katrin jobbar, så det kommer inte bli många knop här hemma idag. Blir förmodligen en och annan film. Lägger även upp lite bilder från helgen.