Alexander Karlsson - Pappa, webbutvecklare och amatörfotograf

 

Blogg

Min minneskortläsare gav upp härom dagen, så ni får hålla till godo en stund till, men det är ni vana vid nu. I fredags var det midsommar, vilket firades tillsammans med Jessica och Andreas i vår lilla kolonistuga där vi (läs Andreas) åt sill och potäter på dagen och obligatorisk grillning på kvällen. Lördagen spenderades inomhus då vädret var ömsom sol ömsom regn. Söndagen gjorde vi ett försök att få lite sol, men solen försvann bland molnen och vi åkte ner till Hammarglo för att hälsa på Ebbas farmor och farfar. I måndags gick jag på semester och oj vilken tajming med vädret! Idag ska Ebba iväg till havet en sväng med sin nya vän UV-tältet som införskaffades i måndags.

Här kommer lite bilder från midsommarhelgen.

Midsommarkansblommor En midsommarfin Ebba
Ebba med sin midsommarkrans

Solnedgång över Oskarshamn Solnedgång över Oskarshamn
Solnedgången över koloniområdet och en bild över Oskarshamns skärgård

Katrin vid Kvarviken Underbar natur i Hammarglo
Katrin vid Kvarviken

En av många hästar i Hammarglo Ebba kikar från vagnen

Smörblomma med Katrin som bakgrund
På söndagseftermiddagen tog vi en tur i naturen hos Ebbas farmor och farfar.

Katrin och Ebba på upptäcktsfärd
Katrin och Ebba på upptäcktsfärd.

Midsommarafton 2010

26 juni, 2010

Tänkte jag skulle skriva ett par rader innan vi strax åker över till “Long Island”. Igår var vi ute på kolonin och firade. Vi blev väl sammanlagt ca 15 personer. Mycket trevlig tillställning som höll på i över 13 timmar. Jag lägger upp en bild från gårdagen, fler kommer i morgon eller i början på veckan.

Har en fortsatt trevlig helg, ses på Strand?

Katrin i sin midsommarkrans

Tulpaner och PåskliljorSitter i skrivande stund på bussen mellan Västervik och Oskarshamn på väg hem från jobbet. Ganska trist att behöva åka via Västervik. Ganska mycket trafik, men inte mer än någon annan dag, dagen innan midsommar.

Ikväll blir det till att förbereda för morgondagens bravader ute i vår koloni där det blir en heldag med goda vänner, god mat och givetvis också god dryck. Klippa gräset står högst på “Att göra”-listan, måste ju ha kubbplanen i topptrim till turneringen.

Hoppas verkligen att värmen stannar åtminstone över helgen så att vi någon gång kan få en riktigt skön midsommar med sol och kanske till och med årets första bad.

På lördagsmorgonen åker vi ner till Hammarglo för att haka på partyvagnen och beger oss sedan till Borgholm för ännu mer firande. Midsommar är sommarens höjdpunkt helt klart!

Förhoppningsvis kan jag på söndag eller i början på nästa vecka även lägga upp lite bilder från helgen.

Trevlig midsommar gott folk!

Glad midsommar!

19 juni, 2009

Då var det redan dags för midsommarfirande, den här våren har gått skrämmande fort. I dag åker vi ner till Mönsterås för att äta gott och umgås och när afton blir till dag bär det av till Borgholm, där det bjuds på mycket bra kalas!

I söndags kom min bror och Malin hem från en 6 månader lång resa i Centralamerika och Kanada, skönt att ha dem hemma igen faktiskt. Snart flyttar dem ner till Malmö för att plugga, så då får man ändå inte träffa dem speciellt mycket tyvärr.

Detta var tänkt att bli en kort inlägg där jag önskar alla en glad midsommar så jag säger:

GLAD MIDSOMMAR!