Alexander Karlsson - Pappa, webbutvecklare och amatörfotograf

 

Blogg

Igår, onsdag drog det efterlängtade Offshore-VM igång i Oskarshamn. VM-tävlingen genomförs i 3C-klassen, men även ett SM körs under fredag och lördag. Idag var jag, Katrin och Ebba ute vid Ernemar för att kika på andra VM-heatet.

C-60 – Bengtsson/Stark (SWE) ledde heatet hela vägen men körde ett varv för mycket och slutade fyra.
C-60 – Bengtsson/Stark (SWE) ledde heatet hela vägen men körde ett varv för mycket och slutade fyra.

C-60 – Bengtsson/Stark (SWE)
C-60 – Bengtsson/Stark (SWE)

C-35 – Caballero/Manu (FRA) i fight med C-30 - Bengtsson/Bengtsson (SWE)
C-35 – Caballero/Manu (FRA) i fight med C-30 – Bengtsson/Bengtsson (SWE)

C-20 – Giordani/Giordani (FRA)
C-20 – Giordani/Giordani (FRA)

C-47 – Gustafsson/Svensson (SWE) från Oskarshamn
C-47 – Gustafsson/Svensson (SWE) från Oskarshamn

C-60 – Bengtsson/Stark (SWE)
C-60 – Bengtsson/Stark (SWE)

C-69 – Pinelli/Fois (FRA)
C-69 – Pinelli/Fois (FRA)

C-101 – Johnsson/Lampen (SWE)
C-101 – Johnsson/Lampen (SWE)

C-20 – Giordani/Giordani (FRA)
C-20 – Giordani/Giordani (FRA)

C-35 – Caballero/Manu (FRA) Upptagning sker med en av hamnens kranar
C-35 – Caballero/Manu (FRA) – Upptagning sker med en av hamnens kranar

Njuter av kvällssolen i depån C-47 - Hemmahoppet 
Njuter av kvällssolen i depån

Igår åkte vi över till västkusten, närmare bestämt Göteborg där vi bor hos Katrins kusin Jenny. Ikväll nalkas det konsert på Ullevi och en mycket trevlig överraskning är att Good Charlotte kommer gästspela. Det är högst ovanligt att två riktigt bra band spelar som förband, oftast är det något death metal-band som gör att tiden innan huvudshowen går ännu långsammare.

Huvudshowen är tänkt att vara P!nk, men för mig kommer nog Takida vara favoriterna och jag hoppas på att få höra lite nytt material. Ska givetvis även bli mäktigt att se P!nk, hon är känd för att ha en riktigt bra show både på, över, under och överallt på scen.

Nu är det dags för lite mat innan vi tar spårvagnen ner till Ullevi, avslutar med ett par bilder tagna från bilen föreställande en solnedgång utan dess like när vi anlände till Göteborg igårkväll.

IMG_4772
Solnedgång över Göteborg – Tagen med kompaktkamera från bilen

IMG_4773
Solnedgång över Göteborg – Tagen med kompaktkamera från bilen

Kladdkaka, jordgubbar och grädde
Nikon d300, Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8 D – 1/40 sek, f/2.8, 50mm, ISO 1600

Kladdkaka är inte fel i den här sommarvärmen, hoppas bara den håller i sig till och under min semester också. Blir en helg i Göteborg till att börja med, och sedan en bilsemester i Norge där ca 400 mil ska avverkas. Jag har aldrig varit i Norge förutom på skidsemester till Trysil, så det ska verkligen bli en härlig upplevelse och en sjujäkla massa bilder ska det tas. Bilderna dyker förmodligen upp här på bloggen någon regning (för någon sådan lär man ju få) dag på semestern.

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder från juli, vi börjar med lite bilder från Sodalitas brännbollsturnering som arrangerades i Oskarshamn under lördagen, en festlig tillställning.

Sodalitas brännbollsturnering 2010

Alla bilder hittar ni på Flickr

Midsommarafton 2010

26 juni, 2010

Tänkte jag skulle skriva ett par rader innan vi strax åker över till “Long Island”. Igår var vi ute på kolonin och firade. Vi blev väl sammanlagt ca 15 personer. Mycket trevlig tillställning som höll på i över 13 timmar. Jag lägger upp en bild från gårdagen, fler kommer i morgon eller i början på veckan.

Har en fortsatt trevlig helg, ses på Strand?

Katrin i sin midsommarkrans

Tulpaner och PåskliljorSitter i skrivande stund på bussen mellan Västervik och Oskarshamn på väg hem från jobbet. Ganska trist att behöva åka via Västervik. Ganska mycket trafik, men inte mer än någon annan dag, dagen innan midsommar.

Ikväll blir det till att förbereda för morgondagens bravader ute i vår koloni där det blir en heldag med goda vänner, god mat och givetvis också god dryck. Klippa gräset står högst på “Att göra”-listan, måste ju ha kubbplanen i topptrim till turneringen.

Hoppas verkligen att värmen stannar åtminstone över helgen så att vi någon gång kan få en riktigt skön midsommar med sol och kanske till och med årets första bad.

På lördagsmorgonen åker vi ner till Hammarglo för att haka på partyvagnen och beger oss sedan till Borgholm för ännu mer firande. Midsommar är sommarens höjdpunkt helt klart!

Förhoppningsvis kan jag på söndag eller i början på nästa vecka även lägga upp lite bilder från helgen.

Trevlig midsommar gott folk!

Maja i studentmössaI fredags var det dags för Katrins syster att ta studenten från Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Traditionsenligt sprang studenterna ut till sina vänner och släkt för att bli gratulerade vid kikeboplanen för att sedan ta en promenad runt stan. Avslutningsvis tog de även några varv i bland annat släp, brandbil, militärbil, traktor och vagn.

Studentfirandet fortsatte sedan på vår koloni där det bjöds på grillspett och mycket gott att dricka. Kvällen slutade relativt tidigt, men det var nog ganska lagom då vi hade hållit igång sedan klockan 12.

Bilder från studenten hittar ni under bilder.

Har idag lite hastigt bokat in en tripp till Göteborg i helgen, eller rättare sagt i morgon.

I morgon eftermiddag åker vi över till Göteborg för att spendera natten på hotell och sedan på lördag är det dags för Fotomässan på Svenska mässan. Vi ska även försöka hinna med en sväng på Nordstan innan vi åker hem på kvällen.

Ska bli spännande att se vad som kommer ut på marknaden i år

Fler uppdateringar om Fotomässan kommer, håll till godo!

Glad midsommar!

19 juni, 2009

Då var det redan dags för midsommarfirande, den här våren har gått skrämmande fort. I dag åker vi ner till Mönsterås för att äta gott och umgås och när afton blir till dag bär det av till Borgholm, där det bjuds på mycket bra kalas!

I söndags kom min bror och Malin hem från en 6 månader lång resa i Centralamerika och Kanada, skönt att ha dem hemma igen faktiskt. Snart flyttar dem ner till Malmö för att plugga, så då får man ändå inte träffa dem speciellt mycket tyvärr.

Detta var tänkt att bli en kort inlägg där jag önskar alla en glad midsommar så jag säger:

GLAD MIDSOMMAR!

Då har vi idag köpt en koloni här i Oskarshamn och även börjat renoveringen. Vi började med att riva ner de lösa tapeterna i köket, som ska målas om och fräschas upp en hel del. Det ska väldigt intressant att se vart detta slutar, då hela stugan verkar vara uppbyggd på masonitskivor. Det kommer att blir mycket spackling i veckan, men det är det värt.

Jag har tänkt att jag ska skriva om renoveringen och vad som händer i kolonin under våren och sommaren här på bloggen. Detta medför förhoppningsvis lite fler blogginlägg.

I morgon efter jobbet bär det direkt ner mot Mönsterås för att i Parkskolans Aula lyssna på en föreläsning av Mattias Klum (naturfotograf) och en föreläsning med Nanne Bergstrand (tränare för Kalmar FF). Ska bli väldigt intressant och vill också påpeka att Klum naturligtvis kör Nikon.

Bifogar även lite bilder från söndagens pravader i kolonin.