Alexander Karlsson - Pappa, webbutvecklare och amatörfotograf

 

Blogg

[flickr-gallery tags=”katrineholmsveckan” per_page=”8″ per_row=”2″ page=”1″ alignclass=”right”]

Tre dagar på den sista semesterveckan avverkades i Katrineholm hos Katrins släkt. Det var Katrineholmsveckan samma vecka, enda gången folk är ute i Katrineholm fick jag höra, undefär samma sak som Mönsterås och bluesfestivalen.

På tisdagen var det KK-joggen, där bland annat Emma, Daniel och Tomas sprang. Galet mycket folk och riktigt skönt väder.

På onsdagen åkte vi till Lager 157 i Hälleforsnäs utanför Flen, en outlet som har väldigt mycket kläder men främst jeans. Där spenderades det ett par tusenlappar, välbehövligt. Senare åkte vi till Katrins farmor där vi som vanligt fick mängder med mat, innan vi åkte in för att se MC-kortegen. Det hade samlats en hel del cyklar i stan den kvällen.

Nu har man avslutat semestern och idag var det åter dags för jobb, det gick faktiskt bättre än vad jag hade trott. Jag klarade av att vända tillbaka dygnet, bra Alexander!

» Bilder från Katrineholmsveckan

Norge och 300 mil senare

10 augusti, 2010

[flickr-gallery tags=”Norge” page=”1″ per_page=”12″ per_row=”2″ alignclass=”right”]

Det blev inte riktigt 400 utan snarare 300 mil genom Sverige och Norge. Vi började som jag nämt i tidigare inlägg i Göteborg för att se P!nk. Hon är inte någon favorit i mina ögon, men vilken energi och vilken show hon fixade inför 31 000 personer på Ullevi.

På söndagsmorgonen åkte vi uppåt, genom Oslo och tvärs över Norge för att ta oss så nära Stavanger och Predikstolen som möjligt innan det började bli mörkt. Vi stannade ca 10 mil norr om Predikstolen i en by som hette Sand.

På morgonen därefter tog vi oss ganska enkelt ner till Predikstolen, och döm av vår förvåning när vi fick reda på att det var två (2) timmars vandring till utkiksplatsen. Med endast en flaska vatten var började vi vandra sakta uppåt i tron att det kan inte vara så farligt jobbigt. Oj vad fel vi hade, det var mycket jobbig och påfrestande terräng i form av stenbumlingar att hoppa och klättra på, dessutom var det ständigt uppför.

Men såhär i efterhand var det utan tvekan värt mödan, för vilken otrolig utsikt det var och vilken härlig känsla det var att stå och kolla ca 600 meter ner i en fjord med underbart turkost vatten.

När vi väl var nere vid bilen igen åt vi lite innan vi åkte vidare tillbaka uppåt för att ta oss norrut mot Stryn, Trollstigen och Geiranger.

Norges vägar är i väldigt bra skick, men det är mycket upp, ner, vänster, höger och man undrar hur dem ibland lyckats få till en väg över huvudtaget. Mångder med tunnlar och sex färjor krävdes för att vi skulle ta oss till svenska gränsen vid Storlien. Den längsta tunneln var ca 2,5mil lång.

Sista dagen innan vi åkte mot Katrineholm var vi även vid Tännforsen strax väster om Åre och även på Idre- och Nipfjället.

Kan verkligen rekommendera en resa till Norge, det är otroligt fint. Alla bilder hittar ni såklart under bilder.

Kladdkaka, jordgubbar och grädde
Nikon d300, Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8 D – 1/40 sek, f/2.8, 50mm, ISO 1600

Kladdkaka är inte fel i den här sommarvärmen, hoppas bara den håller i sig till och under min semester också. Blir en helg i Göteborg till att börja med, och sedan en bilsemester i Norge där ca 400 mil ska avverkas. Jag har aldrig varit i Norge förutom på skidsemester till Trysil, så det ska verkligen bli en härlig upplevelse och en sjujäkla massa bilder ska det tas. Bilderna dyker förmodligen upp här på bloggen någon regning (för någon sådan lär man ju få) dag på semestern.

Det är just nu mycket prat och sändningar på TV från Almedalsveckan på Gotland, dock inget som engagerar mig något speciellt. Däremot kom jag att tänka på mina bilder jag har liggandes från när jag och Katrin var över för två somrar sedan.

Det enda vi hade med oss var kläder och lite mat. Tandemcykel, tält och stormkök hyrde vi på plats i Visby och vi började vår färd mot norra delen av Gotland. Vårat mål var lagunen nästan längst norr ut, men vi var tyvärr tvungna att vända då ett ordentligt åskoväder var på ingång. Jag kan inte påstå att vi hade något höjdarväder den veckan, men det var en väldigt rolig och lärorik vecka ändå!

Här kommer lite bilder från vistelsen för två år sedan.

By på Gotland
En by norr om Visby

Visby
Almedalen och Visby innerstad i bakgrunden

Visby hamn
Visby hamn från färjan

Fler bilder från gotland finns under bilder.