Alexander Karlsson - Pappa, webbutvecklare och amatörfotograf

 

Blogg

Hittade i morse en film från när vi var ute på tredagars snorkeltur till Similan Islands utanför Thailands västra kust. Filmen är från Donald Duck Bay (Ö nummer 8). Svårt att uppskatta havssköldpaddan, men ca 1-1,5 meter i diameter. Det var en riktigt häftig upplevelse att få simma med dessa djur.

Kan starkt rekommendera en tur ut till Similan Islands. Vi åkte med Poseidon, ett svenskägt företag som har både hotell och dessa snorkelturer, och vi var väldigt nöjda. Kanonmat på båten och en mycket bra guide.

Läs mer om Similan Islands på Poseidons hemsida.

Satt i morse och kollade igenom mina bilder och hamnade såklart på Thailandsbilderna från vår resa 2008. Man längtar tillbaka varje gång man ser en bild där ifrån. Här kommer några från nämnda resan.

På väg till en kanottur utanför Krabi
På väg till en kanottur utanför Krabi – 34mm, 1/80sek, f/10, ISO 200

En av många ödlor
En av många ödlor – 105mm, 1/40sek, f/5.6, ISO 500

De underbara longtail-båtarna
De underbara longtail-båtarna – 34mm, 1/200sek, f/8, ISO 200

Jag och Katrin på Koh Hong
Jag och Katrin på Koh Hong – 40mm, 1/50sek, f/10, ISO 200

I helgen har jag och Katrin äntligen valt ut vilka av alla bilderna från Thailandsresan som ska framkallas. Så i morse gjorde jag, efter tips från Carlbom Foto, en beställning hos Photobox.se.

Efter lite klurande på vilket format som passar för alla bilderna (vi har bilder från fyra olika kameror) så var beställningen lagd. Resultet blev 78 st 10x15cm och 275 st 11x15cm.

Photobox har ett väldigt smidigt och enkelt system med bland annat ftp-uppladdning av bilder. Man får även reda på hur eventuell beskärning blir, är man inte nöjd så kan man enkelt ändra detta.

Jag beställde även en förstoring på plexiglas i storleken 60×80 på en av bilderna, hoppas på grymt resultat.

Ni har väl inte missat att jag även lagt upp några av thailandsbilderna här på hemsidan? Kolla in dem under bilder.