Alexander Karlsson - Pappa, webbutvecklare och amatörfotograf

 

Blogg

IK Oskarshamn vs. AIK

4 februari, 2010

IK Oskarshamn

Var i går och kollade på när AIK gästade IK Oskarshamn. Ett AIK som har varit väldigt starkt under hela säsongen och som ligger tvåa i tabellen, efter Leksand. Förra mötet mellan lagen i Oskarshamn slutade 6-1 till IKO.

IKO startade starkt och lyckades redan efter dryga två minuter ta ledningen tack vare Anton Persson. AIK drog på sig många utvisningar och hade det väldigt tungt i första perioden.

Efter första pausen hade AIK verkligen skärpt till sig och visade att dem inte var att räkna ut och strax efter att IKO blivit fulltaliga efter en utvisning kvitterar AIK till 1-1.

IKO kämpade på och fick endast två skott i period två, varav ett lyckades hitta nätmaskorna och IKO gick till periodvila med ledning 2-1.

Tredje perioden var IKO’s och det var även här matchens höjdpunkt ägde rum. AIK tappade pucken i offensiv zon och det utnyttjade Rasmus Olheden som la en lång passning till Ragnar Karlsson som vackert sätter pucken i bortre krysset med nästan ingen vinkel alls bakom AIK’s målvakt.

AIK tog med tre minuter kvar av matchen ut målvakten och en osjälvisk Justin Cox passar till Mattias Guter som sätter pucken i öppen kasse.

Trots det dåliga stödet av publik, ynka 1600 personer, var det riktigt bra tryck på läktarna och de som var där fick se en riktigt bra match. Resultatet avslöjar inte matchbilden utan det kunde lika väl varit AIK som gått vinnande ur striden. Nästa hemmamatch möter IK Oskarshamn Björklöven, en mycket intressant match i slutdrabbningen av serien. IKO behöver alla poäng de kan få, då de ligger 8 poäng bakom Troja som ligger strax över kvalstrecket.

Matchens spelare (enligt mig): Daniel Ljungqvist

Slutresultat: 4-1

Besök IK Oskarshamns hemsida

Posta en kommentar

Posta en kommentar