Alexander Karlsson - Pappa, webbutvecklare och amatörfotograf

 

Blogg

Igår, onsdag drog det efterlängtade Offshore-VM igång i Oskarshamn. VM-tävlingen genomförs i 3C-klassen, men även ett SM körs under fredag och lördag. Idag var jag, Katrin och Ebba ute vid Ernemar för att kika på andra VM-heatet.

C-60 – Bengtsson/Stark (SWE) ledde heatet hela vägen men körde ett varv för mycket och slutade fyra.
C-60 – Bengtsson/Stark (SWE) ledde heatet hela vägen men körde ett varv för mycket och slutade fyra.

C-60 – Bengtsson/Stark (SWE)
C-60 – Bengtsson/Stark (SWE)

C-35 – Caballero/Manu (FRA) i fight med C-30 - Bengtsson/Bengtsson (SWE)
C-35 – Caballero/Manu (FRA) i fight med C-30 – Bengtsson/Bengtsson (SWE)

C-20 – Giordani/Giordani (FRA)
C-20 – Giordani/Giordani (FRA)

C-47 – Gustafsson/Svensson (SWE) från Oskarshamn
C-47 – Gustafsson/Svensson (SWE) från Oskarshamn

C-60 – Bengtsson/Stark (SWE)
C-60 – Bengtsson/Stark (SWE)

C-69 – Pinelli/Fois (FRA)
C-69 – Pinelli/Fois (FRA)

C-101 – Johnsson/Lampen (SWE)
C-101 – Johnsson/Lampen (SWE)

C-20 – Giordani/Giordani (FRA)
C-20 – Giordani/Giordani (FRA)

C-35 – Caballero/Manu (FRA) Upptagning sker med en av hamnens kranar
C-35 – Caballero/Manu (FRA) – Upptagning sker med en av hamnens kranar

Njuter av kvällssolen i depån C-47 - Hemmahoppet 
Njuter av kvällssolen i depån

Helgens pimpelfiske

25 januari, 2011

I söndags var jag, Katrin och Katrins pappa ute och pimplade abborre. Jag med min fantastiska fiskelycka fick ihop hela två abborrar, samtidigt som Urban hivade upp fisk efter fisk. Men vi hade i alla fall tur med vädret, vindstilla, en minusgrad och solsken.

Här nedan får ni några bilder från årets bästa dag, hittills!

Katrin har tagit plats
Katrin har tagit plats – 110mm, 1/1000sek, f/5, ISO 100

Urban nöjd över sin fångst
Urban nöjd över sin fångst – 80mm, 1/1000sek, f/5, ISO 100

Katrin med en av många abborrar
Katrin med en av många abborrar – 135mm, 1/640sek, f/5, ISO 100

Katrin överlycklig
Katrin överlycklig – 135mm, 1/640sek, f/5, ISO 100

Ingen fiskelycka i detta hål heller
Ingen fiskelycka i detta hål heller -  86mm, 1/320sek, f/5, ISO 100

Ikväll är det hemmapremiär för IK Oskarshamn för säsongen 2010/2011. En match där dem möter ett Leksand som eventuellt har för mycket självförtroende från mötet med Mora i tisdags som slutade hela 7-1.

IK Oskarshamn stod upp bra mot Malmö i tisdagens match, men fick några trista domslut mot sig samtidigt som Malmö lyckades få puckstudsarna på sin sida.

Jag tror att Leksand kommer få det tufft ikväll och det kommer bli väldigt intressant på Arena Oskarshamn. Hoppas på mycket folk och bra ös.

Så här ser det ut i Oskarshamn för tillfället, konstigt väder, men vilka färger.

_DSC1036
Vädret i Oskarshamn just nu – Nikon D300, Nikon 50mm f/1.8 D @ 1/160sek, f/13, ISO 100

[flickr-gallery tags=”katrineholmsveckan” per_page=”8″ per_row=”2″ page=”1″ alignclass=”right”]

Tre dagar på den sista semesterveckan avverkades i Katrineholm hos Katrins släkt. Det var Katrineholmsveckan samma vecka, enda gången folk är ute i Katrineholm fick jag höra, undefär samma sak som Mönsterås och bluesfestivalen.

På tisdagen var det KK-joggen, där bland annat Emma, Daniel och Tomas sprang. Galet mycket folk och riktigt skönt väder.

På onsdagen åkte vi till Lager 157 i Hälleforsnäs utanför Flen, en outlet som har väldigt mycket kläder men främst jeans. Där spenderades det ett par tusenlappar, välbehövligt. Senare åkte vi till Katrins farmor där vi som vanligt fick mängder med mat, innan vi åkte in för att se MC-kortegen. Det hade samlats en hel del cyklar i stan den kvällen.

Nu har man avslutat semestern och idag var det åter dags för jobb, det gick faktiskt bättre än vad jag hade trott. Jag klarade av att vända tillbaka dygnet, bra Alexander!

» Bilder från Katrineholmsveckan

Igår åkte vi över till västkusten, närmare bestämt Göteborg där vi bor hos Katrins kusin Jenny. Ikväll nalkas det konsert på Ullevi och en mycket trevlig överraskning är att Good Charlotte kommer gästspela. Det är högst ovanligt att två riktigt bra band spelar som förband, oftast är det något death metal-band som gör att tiden innan huvudshowen går ännu långsammare.

Huvudshowen är tänkt att vara P!nk, men för mig kommer nog Takida vara favoriterna och jag hoppas på att få höra lite nytt material. Ska givetvis även bli mäktigt att se P!nk, hon är känd för att ha en riktigt bra show både på, över, under och överallt på scen.

Nu är det dags för lite mat innan vi tar spårvagnen ner till Ullevi, avslutar med ett par bilder tagna från bilen föreställande en solnedgång utan dess like när vi anlände till Göteborg igårkväll.

IMG_4772
Solnedgång över Göteborg – Tagen med kompaktkamera från bilen

IMG_4773
Solnedgång över Göteborg – Tagen med kompaktkamera från bilen

Såg den här lappen i söndags, kunde inte låta bli att fotografera den.

_DSC8598

Tänkte jag skulle försöka lägga upp lite bilder från helgen, men det är så fruktansvärt varmt så man har ingen ork just nu. Snart, jag lovar!

Det är just nu mycket prat och sändningar på TV från Almedalsveckan på Gotland, dock inget som engagerar mig något speciellt. Däremot kom jag att tänka på mina bilder jag har liggandes från när jag och Katrin var över för två somrar sedan.

Det enda vi hade med oss var kläder och lite mat. Tandemcykel, tält och stormkök hyrde vi på plats i Visby och vi började vår färd mot norra delen av Gotland. Vårat mål var lagunen nästan längst norr ut, men vi var tyvärr tvungna att vända då ett ordentligt åskoväder var på ingång. Jag kan inte påstå att vi hade något höjdarväder den veckan, men det var en väldigt rolig och lärorik vecka ändå!

Här kommer lite bilder från vistelsen för två år sedan.

By på Gotland
En by norr om Visby

Visby
Almedalen och Visby innerstad i bakgrunden

Visby hamn
Visby hamn från färjan

Fler bilder från gotland finns under bilder.

Midsommarafton 2010

26 juni, 2010

Tänkte jag skulle skriva ett par rader innan vi strax åker över till “Long Island”. Igår var vi ute på kolonin och firade. Vi blev väl sammanlagt ca 15 personer. Mycket trevlig tillställning som höll på i över 13 timmar. Jag lägger upp en bild från gårdagen, fler kommer i morgon eller i början på veckan.

Har en fortsatt trevlig helg, ses på Strand?

Katrin i sin midsommarkrans

Tulpaner och PåskliljorSitter i skrivande stund på bussen mellan Västervik och Oskarshamn på väg hem från jobbet. Ganska trist att behöva åka via Västervik. Ganska mycket trafik, men inte mer än någon annan dag, dagen innan midsommar.

Ikväll blir det till att förbereda för morgondagens bravader ute i vår koloni där det blir en heldag med goda vänner, god mat och givetvis också god dryck. Klippa gräset står högst på “Att göra”-listan, måste ju ha kubbplanen i topptrim till turneringen.

Hoppas verkligen att värmen stannar åtminstone över helgen så att vi någon gång kan få en riktigt skön midsommar med sol och kanske till och med årets första bad.

På lördagsmorgonen åker vi ner till Hammarglo för att haka på partyvagnen och beger oss sedan till Borgholm för ännu mer firande. Midsommar är sommarens höjdpunkt helt klart!

Förhoppningsvis kan jag på söndag eller i början på nästa vecka även lägga upp lite bilder från helgen.

Trevlig midsommar gott folk!

Maja i studentmössaI fredags var det dags för Katrins syster att ta studenten från Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Traditionsenligt sprang studenterna ut till sina vänner och släkt för att bli gratulerade vid kikeboplanen för att sedan ta en promenad runt stan. Avslutningsvis tog de även några varv i bland annat släp, brandbil, militärbil, traktor och vagn.

Studentfirandet fortsatte sedan på vår koloni där det bjöds på grillspett och mycket gott att dricka. Kvällen slutade relativt tidigt, men det var nog ganska lagom då vi hade hållit igång sedan klockan 12.

Bilder från studenten hittar ni under bilder.