Alexander Karlsson - Pappa, webbutvecklare och amatörfotograf

 

Blogg

En fantastisk morgon

10 mars, 2014

Tog i morse en skön promenad för att välkomna veckan, vilken morgon, först var himlen lila som sedan övergick till orange/röd!

image

image

Danny MacAskill – det sjukaste jag sett på en cykel.

Kan även berätta att det kommer fler blogginlägg inom kort!

När Miljö- och hälsoskyddskontoret gjorde flygande kontroller i Halmstads kommun var det bara 9 av 70 pizzerior som blev godkända. En ganska skrämmande men ändå inte helt oväntat resultat.

På de pizzerior jag själv beställer ifrån ser man hela pizzabaksförförandet och på så vis ha lite större koll på vad som som görs med min stackars pizza. Men efter det här resultatet kommer man definitivt vara mer uppmärksam när man kommer in på en pizzeria.

Källa: Svenska dagbladet

Hittade på Pezsters blogg ett riktigt roligt ljudklipp som ni bör lyssna på. Tror inte jag behöver säga mer än så.

Idag anlände mitt nya nätaggregat till min snart hemkomna dator, förhoppningsvis. Jag valde ett Corsair vx550W som enligt dem som testat det ska vara relativt tyst samt väldigt stabilt, något mitt gamla inte var.

Förövrigt har jag fått uppgifter av Omnibit att problemet med datorn var ett trasigt moderkort och att jag skulle få den i morgon (fredag).

På lördag har jag ordnat en liten överraskning åt Katrin, det kommer bli kanon. Dock lite jobbigt när hon tjatar så dant att jag ska säga vad det är.

Planeringen för thailandresan har kommit ytterligare ett steg närmare, vi hade helt glömt bort Similan Islands som verkar vara ett givet stopp för alla turister i södra thailand. Eventuellt blir det också ett dykcert för min del.

Kika in på www.similantour.com

En ovanligt lugn helg, inget planerat och man tar dagen som den kommer. Det kan man behöva efter tre dagars feber och förkylning. Idag har jag och Katrin bakat bullar, något måste man ha att bjuda på när man får (o)väntat besök. Detta tycker säker du som känner mig var väldigt oväntat men mest oväntat var att bullarna blev kanonbra. Allt tack vare min superbulldeg.

Det har blivit väldigt dåligt med bilder i bloggen som ni säkert har märkt, detta beror på att jag fortfarande inte fått tillbaka min trasiga dator efter inlämning för felsökning och då inte kunnat konvertera bilderna från RAW till JPEG. Jag har också under denna tiden funderat på lite nya funktioner och förbättringar för både bloggen och galleriet. Bland annat ska hemsidan uppdateras med detta:

  • SiteFactory 3 Beta – Nya betaversionen av CMS-systemet utvecklat av Mindbite AB som AlexanderK.se bygger på i grunden.
  • Galleriintegration i bloggen – Att kunna peka en mapp med bilder till ett blogginlägg som sedan visas i blogginlägget.
  • Sökmotoroptimera bloggen samt galleriet.
  • Optimera galleriet samt portfolio för att undvika onödig laddningstid.
  • Utveckla vidare ”Pingback”-funktionen för bloggen.

Utöver dessa funderingar har jag också insett ännu en fördel med Spotify. Att man har musiken vart man än är, vilken dator man än använder. Detta är helt underbart när ens dator har kraschat, tummen upp. För er som ännu inte har Spotify rekommenderar jag er att börja jaga efter en invite illa kvickt eller köper en månad för att sedan gå över till gratiskonto i utbyte av lite reklam.

Igår påbörjade jag ett av alla vårens spännande projekt, en SiteFactory med ett antal specialutvecklade moduler. Ett projekt som jag mer än gärna sätter tänderna i och som med säkerhet kommer utveckla mig än mer. Det kommer krävas lite klurighet och funderingar för att få det att vara så enkelt för kunden som möjligt att hantera, vilket vi på Mindbite alltid strävar efter.

För att avrunda detta tänkte jag berätta att vi äntligen kommit till planeringsstadiet av vår resa till Thailand 2010. Det som till 99% bokat är att vi kommer besöka Koh Lipe och Ao Nang, Krabi och att vi kommer vara iväg i ungefär 3 veckor. Hur och när är inte planerat ännu, utan vi väntar på att flygbiljetterna ska släppas.

Då var det ännu ett nytt år och jag måste påstå att föregående år gick ruskigt fort. Året 2008 var ett väldigt händelserikt och utvecklande år för min del.

Det var året jag började på Mindbite och har snart varit där ett år. Vi var innan dess under en helg uppe i Mora för lite skidåkning.

Dagarna i slutet på mars spenderades på varmare breddgrader, jag pratar om det första besöket i Thailand där vi firade min kära mors 50-årsdag. En ny thailandresa är under planering.

Under en av två semesterveckor under sommaren spenderades på Gotland, på en tandemcyckel och i ett tält tillsammans med Katrin. Den regnrika veckan avslutades med några dagar i Visby där den omtalade medeltidsveckan var i full gång. Kan rekommenderas starkt att göra ett besök till Visby under denna vecka.

Den första september blev det datum då jag och Katrin äntligen flyttade till en större lägenhet på Munkgatan, en trea på 77kvm och självklart anordnades inflyttningsfest som vart väldigt lyckad. Bilder från detta partaj hittar ni här.
Straxt efter flytten bar det av till Forssjö, Katrineholm för det årliga kräftfisket med Katrins släkt på hennes fars sida. En mycket rolig tillställning med mängder av mat och mycket skratt.

Hösten har sedan varit lugn för att ladda för alla händelser runt jul och nyår. Julafton firades med min och Katrins familj hemma på Munkgatan och kvällen avslutades med Singstartävling med Abba-tema.

Nyåret firade vi i Mönsterås hos Andreas och Johanna Blomqvist där det blev en av mina favoriter, planka, till middag. Efter maten blev det både Buzz och Singstar, och där fastnade vi givetvis fram till tolvslaget. Efter tolvslaget blev det lite pannakotta till efterrätt och kvällen avslutades tre-tiden i Frigge och Malins tunna. En kanonkväll, med ett kanongäng!

Tack alla för året 2008, det har utan tvekan varit det bästa hittills och sälvklart ska året 2009 bli minst lika bra!