Alexander Karlsson - Pappa, webbutvecklare och amatörfotograf

 

Blogg

Här kommer lite bilder från förra veckans resa till Trysil.

Trysil 2011
Vi hade kanonväder i stort sett hela veckan – Här syns mamma, Pierre och Malin

Trysil 2011
Detta var utan tvekan bästa skidåkningen på hela veckan, denna förmiddag i Hogegga är svårslagen.

Trysil 2011
Som sagt, bra väder!

Trysil 2011
Svenska landslaget tränade lite – jag passade på att få lite tips.. eller inte?

Trysil 2011
En hackspett som förde en del oväsen.

Trysil 2011
Snöänglar är populärt även i Norge.

Trysil 2011
Jan-Ulf nöjd efter morgonens jäger.

Trysil 2011
Man tager vad man haver, äggkopp och thermos till jägern.

Trysil 2011
En av många fina backar – detta straxt ovanför turistcentret.

Trysil 2011
Tom boarder-cross-bana i väntan på tävling senare i veckan.

Trysil 2011

Trysil 2011

Trysil 2011
Vi passade även på att kika på Norska Mästerskapen i Big Air i snowboard.

Trysil 2011

Trysil 2011
Fantastisk kväll med riktigt bra stämning och mycket fina hopp.

Det var allt jag hade att bjuda på idag. Ska försöka lägga upp lite även i helgen, men först en tur till Katrineholm.

Hittade i morse en film från när vi var ute på tredagars snorkeltur till Similan Islands utanför Thailands västra kust. Filmen är från Donald Duck Bay (Ö nummer 8). Svårt att uppskatta havssköldpaddan, men ca 1-1,5 meter i diameter. Det var en riktigt häftig upplevelse att få simma med dessa djur.

Kan starkt rekommendera en tur ut till Similan Islands. Vi åkte med Poseidon, ett svenskägt företag som har både hotell och dessa snorkelturer, och vi var väldigt nöjda. Kanonmat på båten och en mycket bra guide.

Läs mer om Similan Islands på Poseidons hemsida.

Satt i morse och kollade igenom mina bilder och hamnade såklart på Thailandsbilderna från vår resa 2008. Man längtar tillbaka varje gång man ser en bild där ifrån. Här kommer några från nämnda resan.

På väg till en kanottur utanför Krabi
På väg till en kanottur utanför Krabi – 34mm, 1/80sek, f/10, ISO 200

En av många ödlor
En av många ödlor – 105mm, 1/40sek, f/5.6, ISO 500

De underbara longtail-båtarna
De underbara longtail-båtarna – 34mm, 1/200sek, f/8, ISO 200

Jag och Katrin på Koh Hong
Jag och Katrin på Koh Hong – 40mm, 1/50sek, f/10, ISO 200

Stockholmsvisit

31 december, 2010

Jag var för några veckor sedan i Stockholm med mina föräldrar, var bland annat på hundmässa på Stockholmsmässan. En aning besviken på mässan i år, kanske var man där för sent på dagen. Vi var även på den populära restaurangen Koh Phangan, Sveriges i särklass bästa Thailandsrestaurang.

Här följer några bilder från visiten.

_DSC2314
Ödslig rulltrappa – 50mm, 1/80sek, f/2.8, ISO 1600

_DSC2320
Lite shopping i Gamla Stan – 50mm, 1/30sek, f/2.8, ISO 1600

_DSC2322
Kör sjunger julsånger i Gamla stan – 50mm, 1/40sek, f/2.8, ISO 1600

Norge och 300 mil senare

10 augusti, 2010

[flickr-gallery tags=”Norge” page=”1″ per_page=”12″ per_row=”2″ alignclass=”right”]

Det blev inte riktigt 400 utan snarare 300 mil genom Sverige och Norge. Vi började som jag nämt i tidigare inlägg i Göteborg för att se P!nk. Hon är inte någon favorit i mina ögon, men vilken energi och vilken show hon fixade inför 31 000 personer på Ullevi.

På söndagsmorgonen åkte vi uppåt, genom Oslo och tvärs över Norge för att ta oss så nära Stavanger och Predikstolen som möjligt innan det började bli mörkt. Vi stannade ca 10 mil norr om Predikstolen i en by som hette Sand.

På morgonen därefter tog vi oss ganska enkelt ner till Predikstolen, och döm av vår förvåning när vi fick reda på att det var två (2) timmars vandring till utkiksplatsen. Med endast en flaska vatten var började vi vandra sakta uppåt i tron att det kan inte vara så farligt jobbigt. Oj vad fel vi hade, det var mycket jobbig och påfrestande terräng i form av stenbumlingar att hoppa och klättra på, dessutom var det ständigt uppför.

Men såhär i efterhand var det utan tvekan värt mödan, för vilken otrolig utsikt det var och vilken härlig känsla det var att stå och kolla ca 600 meter ner i en fjord med underbart turkost vatten.

När vi väl var nere vid bilen igen åt vi lite innan vi åkte vidare tillbaka uppåt för att ta oss norrut mot Stryn, Trollstigen och Geiranger.

Norges vägar är i väldigt bra skick, men det är mycket upp, ner, vänster, höger och man undrar hur dem ibland lyckats få till en väg över huvudtaget. Mångder med tunnlar och sex färjor krävdes för att vi skulle ta oss till svenska gränsen vid Storlien. Den längsta tunneln var ca 2,5mil lång.

Sista dagen innan vi åkte mot Katrineholm var vi även vid Tännforsen strax väster om Åre och även på Idre- och Nipfjället.

Kan verkligen rekommendera en resa till Norge, det är otroligt fint. Alla bilder hittar ni såklart under bilder.

Igår åkte vi över till västkusten, närmare bestämt Göteborg där vi bor hos Katrins kusin Jenny. Ikväll nalkas det konsert på Ullevi och en mycket trevlig överraskning är att Good Charlotte kommer gästspela. Det är högst ovanligt att två riktigt bra band spelar som förband, oftast är det något death metal-band som gör att tiden innan huvudshowen går ännu långsammare.

Huvudshowen är tänkt att vara P!nk, men för mig kommer nog Takida vara favoriterna och jag hoppas på att få höra lite nytt material. Ska givetvis även bli mäktigt att se P!nk, hon är känd för att ha en riktigt bra show både på, över, under och överallt på scen.

Nu är det dags för lite mat innan vi tar spårvagnen ner till Ullevi, avslutar med ett par bilder tagna från bilen föreställande en solnedgång utan dess like när vi anlände till Göteborg igårkväll.

IMG_4772
Solnedgång över Göteborg – Tagen med kompaktkamera från bilen

IMG_4773
Solnedgång över Göteborg – Tagen med kompaktkamera från bilen