Alexander Karlsson - Pappa, webbutvecklare och amatörfotograf

 

Blogg

Kalmar FF – Trelleborgs FF

9 september, 2011

Ännu ett inlägg som återspeglar min sommar – här från en väldigt varm sommardag på Guldfågeln Arena i Kalmar. En fotbollsmatch mellan Kalmar FF och Trelleborgs FF.

_DSC6457
Kalmar FFs Daniel Medes nickar in 1-0.

_DSC6475
En väldigt ovanlig syn – Marcel Sacramento fick agera målvakt de sista minutrarna då Etrit Berisha fått rött kort.

_DSC6484
Henrik Rydström med flera tackar supportrarna efter matchen.

Peter Forsberg lägger av

14 februari, 2011

Idag kom beskedet, som kanske skulle ha kommit för 4-5 år sedan – Peter Forsberg lägger skridskorna på hyllan, för gott? Var tvungen att kolla lite klipp på Youtube och hittade klippet nedan, vilken jäkla maskin!

IK Oskarshamn

I söndags vann IKO över Sundsvall med 3-0 på bortais. I tisdags vann de med 4-2 mot Tingsryd, även det på bortais. Tack vare dessa två vinster kan Oskarshamn i morgon (fredag) avgöra hemma i Arena Oskarshamn mot Olofström och säkra nytt allsvenskt kontrakt.

Det räcker med att IK Oskarshamn tar tre poäng totalt på de två återstående matcherna mot Olofström och Enköping för att säkra det allsvenska kontraktet, vilket inte bör vara några problem.

Niklas Jadeland, som fick lämna isen med hjärnskakning efter en otäck smäll mot huvudet i matchen mot Tingsryd i Arena Oskarshamn i förra veckan, tros vara med i matchen i morgon. En väldigt viktig spelare för laget som jobbar stenhårt i varje byte.

Jag kommer definitivt vara på plats när IKO säkrar kontraktet i morgon!

IK Oskarshamn vs. AIK

4 februari, 2010

IK Oskarshamn

Var i går och kollade på när AIK gästade IK Oskarshamn. Ett AIK som har varit väldigt starkt under hela säsongen och som ligger tvåa i tabellen, efter Leksand. Förra mötet mellan lagen i Oskarshamn slutade 6-1 till IKO.

IKO startade starkt och lyckades redan efter dryga två minuter ta ledningen tack vare Anton Persson. AIK drog på sig många utvisningar och hade det väldigt tungt i första perioden.

Efter första pausen hade AIK verkligen skärpt till sig och visade att dem inte var att räkna ut och strax efter att IKO blivit fulltaliga efter en utvisning kvitterar AIK till 1-1.

IKO kämpade på och fick endast två skott i period två, varav ett lyckades hitta nätmaskorna och IKO gick till periodvila med ledning 2-1.

Tredje perioden var IKO’s och det var även här matchens höjdpunkt ägde rum. AIK tappade pucken i offensiv zon och det utnyttjade Rasmus Olheden som la en lång passning till Ragnar Karlsson som vackert sätter pucken i bortre krysset med nästan ingen vinkel alls bakom AIK’s målvakt.

AIK tog med tre minuter kvar av matchen ut målvakten och en osjälvisk Justin Cox passar till Mattias Guter som sätter pucken i öppen kasse.

Trots det dåliga stödet av publik, ynka 1600 personer, var det riktigt bra tryck på läktarna och de som var där fick se en riktigt bra match. Resultatet avslöjar inte matchbilden utan det kunde lika väl varit AIK som gått vinnande ur striden. Nästa hemmamatch möter IK Oskarshamn Björklöven, en mycket intressant match i slutdrabbningen av serien. IKO behöver alla poäng de kan få, då de ligger 8 poäng bakom Troja som ligger strax över kvalstrecket.

Matchens spelare (enligt mig): Daniel Ljungqvist

Slutresultat: 4-1

Besök IK Oskarshamns hemsida

Färjestads BK Logotype

Äntligen, nu var det ju hela 3 år sedan sist. Det jag pratar om är givetvis SM-guldet som i onsdags gick till Färjestads BK efter 4-1 i matcher mot HV71 i finalen. Att Färjestad var överlägset i slutspelet med endast en förlorad match säger en hel del om deras prestation, framför allt i andra halvan av säsongen. Den största förtjänsten är tack vare Jonas Gustavsson längst bak men även fjärdekedjan med Nordström, Jönsson och Åslund som gjorde ett grymt slutspel.

Jönsson gjorde i onsdags sin sista match innan han pensionerar sig från hockeyspelandet. Vilken karriär han har haft.