Alexander Karlsson - Pappa, webbutvecklare och amatörfotograf

 

Blogg

En ovanligt lugn helg, inget planerat och man tar dagen som den kommer. Det kan man behöva efter tre dagars feber och förkylning. Idag har jag och Katrin bakat bullar, något måste man ha att bjuda på när man får (o)väntat besök. Detta tycker säker du som känner mig var väldigt oväntat men mest oväntat var att bullarna blev kanonbra. Allt tack vare min superbulldeg.

Det har blivit väldigt dåligt med bilder i bloggen som ni säkert har märkt, detta beror på att jag fortfarande inte fått tillbaka min trasiga dator efter inlämning för felsökning och då inte kunnat konvertera bilderna från RAW till JPEG. Jag har också under denna tiden funderat på lite nya funktioner och förbättringar för både bloggen och galleriet. Bland annat ska hemsidan uppdateras med detta:

  • SiteFactory 3 Beta – Nya betaversionen av CMS-systemet utvecklat av Mindbite AB som AlexanderK.se bygger på i grunden.
  • Galleriintegration i bloggen – Att kunna peka en mapp med bilder till ett blogginlägg som sedan visas i blogginlägget.
  • Sökmotoroptimera bloggen samt galleriet.
  • Optimera galleriet samt portfolio för att undvika onödig laddningstid.
  • Utveckla vidare ”Pingback”-funktionen för bloggen.

Utöver dessa funderingar har jag också insett ännu en fördel med Spotify. Att man har musiken vart man än är, vilken dator man än använder. Detta är helt underbart när ens dator har kraschat, tummen upp. För er som ännu inte har Spotify rekommenderar jag er att börja jaga efter en invite illa kvickt eller köper en månad för att sedan gå över till gratiskonto i utbyte av lite reklam.

Igår påbörjade jag ett av alla vårens spännande projekt, en SiteFactory med ett antal specialutvecklade moduler. Ett projekt som jag mer än gärna sätter tänderna i och som med säkerhet kommer utveckla mig än mer. Det kommer krävas lite klurighet och funderingar för att få det att vara så enkelt för kunden som möjligt att hantera, vilket vi på Mindbite alltid strävar efter.

För att avrunda detta tänkte jag berätta att vi äntligen kommit till planeringsstadiet av vår resa till Thailand 2010. Det som till 99% bokat är att vi kommer besöka Koh Lipe och Ao Nang, Krabi och att vi kommer vara iväg i ungefär 3 veckor. Hur och när är inte planerat ännu, utan vi väntar på att flygbiljetterna ska släppas.

Posta en kommentar

Posta en kommentar